|

Bijzondere piano estafette

Met een afwisselend programma werd afgelopen zondagmiddag 21 januari de geschonken vleugel in de Sint Martinuskerk te Bussloo in gebruik genomen.

Na de officiële onthulling van de Kimball vleugel uit 1978 speelde jong en oud in een estafette een mooi opgezet programma met muziek van Einaudi, Glass, Merkies, Durand, Chopin, Bach, Szymakowski en anderen.

Met dit optreden werd ook een doel gerealiseerd waar de Stichting voor staat: amateur musici, jong en ouder, uit de wijde omgeving verbinden en een podium bieden om muziek te maken voor familie, vrienden en kennissen.

Het publiek, dat zelfs uit Rotterdam, Diemen en Utrecht naar Bussloo was gekomen, vond het allemaal prachtig en beloonde elke pianist met een gemeend applaus. De afsluiting door drie pianisten te gelijk, cinq mains (vijf handen op één vleugel), maakte de middag compleet.

De collectie voor de gemaakte restauratiekosten van de Kimball vleugel leverde een bedrag van 400 euro op. Een eerdere donatie van 500 euro mochten we speciaal voor de renovatie van de vleugel nog eens extra ontvangen van een toegewijde sponsor.

Hieronder een selectie van foto’s en video’s die deze middag zijn gemaakt

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *