Interessante cursusavond

Gisterenavond, donderdag 26 oktober, vond de eerste van drie kunstgeschiedenis cursusavonden plaats over Georges Seurat en het pointillisme in de Sint Martinuskerk te Bussloo.

Iris Maalderink, kunsthistorica en rondleider in Museum MORE in Gorssel, Kasteel Ruurlo en het Kröller-Müller Museum, vertelde deze avond over het begin van de kunstcarrière van Georges Seurat en door wie hij werd beïnvloed in zijn techniek.
Een interessante avond over kleurtechniek, contrasterende kleuren, schaduw en contrast, licht en donker en andere stromingen in de kunst die van invloed waren.
De avond werd door veel belangstellenden gevolgd die antwoord gaven op de vragen die Iris stelde, maar ook niet schroomden om zelf vragen te stellen.
Met de cliffhanger dat de volgende avond de ontwikkeling van Seurat naar het pointillisme aanbod komt, kijken velen uit naar donderdag 9 november.

Bent u nieuwsgierig geworden? U kunt de komende twee avonden (9 en 23 november aanvang 19:30 uur) nog bijwonen.

Bestel hier uw toegangskaarten

Reacties van enkele aanwezigen:

Ik als leek en ook beetje sceptisch of ik het leuk zou vinden ben om. Iris Maalderink kan op hele toegankelijke manier de kunstwereld meer begrijpelijk maken. Ik heb zoveel nieuwe dingen gehoord over kleurgebruik, spelen met licht en donker, over bepaalde stromingen en hoe ze elkaar beïnvloeden.
Een super leuke en interessante avond🍀

“Ik sluit me helemaal bij de vorige reactie aan, zij heeft de interessante avond mooi verwoord.
En tevens leuk elkaar daar te kunnen ontmoeten bij een lekkere koffie met koekjes 🤍”

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *