Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

PASSIO – Blokfluitensemble FEW & sopraan Susan Jonkers

1 april 2023 20:00 uur

Een concertuitvoering van roerende en ontroerende momenten uit de lijdenshistorie in een prachtige klank: sopraan met blokfluitensemble. Een programma, geïnspireerd door de mooiste momenten uit de Passies van Johann Sebastian Bach, omgeven door bewogen werken van tijdgenoten en moderne componisten: Barber, Vivaldi, Sweelinck, Dowland en Pärt. Een onverwachte mix, die stof tot nadenken en meditatie geeft.

De Passietijd is een moment van inkeer, van pas op de plaats om te proberen de wereld om ons heen in een begrijpelijk daglicht te krijgen. Ook vandaag, in een landschap van onthutsende politieke onzekerheid en humanitaire opschudding, kan deze meditatieve en indringende muziek allicht helpen.

Susan Jonkers studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens haar studie stond haar verlangen de emotionele kracht van het lied over te brengen op de luisteraar al centraal.
Hoe kwam Susan tot zingen? Ooit was zij diep geraakt door een lied, heerlijk vrij van stijl en vorm, noch klassiek, noch populair. Het was een wiegelied, perfect in z’n eenvoud en doel. Die zuivere doelstelling streeft Susan nu nog na, in ieder lied dat zij zingt.

Blokfluitensemble FEW bestaat inmiddels veertig jaar, in muziektermen kun je dat een eeuwigheid noemen: eigenlijk zijn alleen het Concertgebouworkest en The Rolling Stones ouder…FEW is samengesteld uit gevorderde en voormalige leerlingen van de Wezepse Blokfluitopleiding FEW. Het ensemble speelt onder leiding van artistiek leider Annelies Schraa oude en moderne muziek op een groot aantal blokfluiten van zeer uiteenlopend formaat. Het gebruik van dit indrukwekkend uitgebreide instrumentarium geeft de mogelijkheid tot een enorme variatie in klankkleur en effecten, het lijkt wel een orgel; maar mèt adem! Alle arrangementen van de werken op dit programma zijn verzorgd door Annelies Schraa.

De muziek van dit programma is eveneens te beluisteren op de recent verschenen gelijknamige CD van FEW met Susan Jonkers, ‘Passio’. De CD is eenvoudig te bestellen via de website FEWblokfluit/ensemble of per mail e-mail (klik hier)

Op zaterdagavond 1 april wordt het programma Passio, met Susan Jonkers en Blokfluitensemble FEW,  uitgevoerd in de Sint Martinuskerk te Bussloo

Bestel hier uw toegangskaarten à € 17,50

Gegevens

Datum:
1 april 2023
Tijd:
20:00 uur
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.fewblokfluit.com