Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Kunstgeschiedenis lezingen door Iris Maalderink

23 maart 2023 19:30 uur - 21:30 uur

Iris Maalderink is Kunsthistorica, die in Bussloo vorig voor- en najaar twee cursussen kunstgeschiedenis gaf, die zeer gewaardeerd werden. Daarom zijn we blij dat zij dit jaar in Bussloo weer cursussen komt geven. Tevens werkt zij als rondleidster in het museum Kröller-Müller, museum MORE en Kasteel Ruurlo.

In maart start er in Bussloo weer een nieuwe Cursus kunstgeschiedenis. De cursus is opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Deze keer is het thema:

Het Futurisme

Begin twintigste eeuw vormde zich in Italië een groep kunstenaars die met hun kunst de wereld wilde moderniseren. Snelheid, beweging, nieuwe technologie en de stedelijke samenleving staan centraal. Om die nieuwe wereld te kunnen vormgeven hielden de Futuristen zich niet alleen bezig met schilderkunst en sculptuur, maar ook met design, film en fotografie, architectuur, theater en literatuur.

Tegen welke achtergrond ontstond dit Futurisme? Hoe ontwikkelde het zich in de loop der jaren? In de cursus staat het Italiaanse Futurisme centraal, maar er zal ook aandacht zijn voor verbanden met andere avant-garde bewegingen uit die tijd (Russisch Futurisme, De Stijl, Het Bauhaus).

Aan het einde van de cursus is er facultatief nog de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding in het Kröller-Müller Museum. Hier is vanaf mei de tentoonstelling Het Futurisme & Europa te zien.

De cursussen worden gehouden op donderdagavond (aanvang 19.30 uur) en duren ongeveer anderhalf à twee uur, inclusief een (koffie)pauze. De drie lezingen zijn verdeeld over zes weken. De prijs voor de gehele cursus is € 50,- per persoon. Een losse lezing kost € 17,50,-

Cursusdata: donderdagavond 9 en 23 maart, 13 april.

Bestel hier uw toegangskaarten à € 33,- voor twee avonden of € 17,50 per lezing

Gegevens

Datum:
23 maart 2023
Tijd:
19:30 uur - 21:30 uur
Evenement Categorieën:
,