Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

TANDARADEI – Troubadoursliederen door de eeuwen heen

10 juni 2023 20:00 uur

Zaterdag 10 juni komt de West-Friese Historische Popgroep Tandaradei naar het kerkje in Bussloo met een nieuw programma

Tandaradei Troubadours van alle tijden. De West-Friese groep Tandaradei zoekt als troubadours van alle tijden de verbinding tussen oude en nieuwe muziek, maar ook van oude en nieuwe instrumenten. Zo ontstaat er een gevarieerd en verrassend programma uit 1000 jaar muziek.

Tandaradei is een groep van vier muzikanten die op zoek zijn naar de grenzen en de overeenkomsten van oude en nieuwe muziek, maar ook van oude en nieuwe instrumenten. Vanuit een historische bron onderzoeken de muzikanten op welke instrumenten de muziek het fraaist kan klinken en zo ontstaat er een fusion die je het beste zou kunnen omschrijven als historische pop.
Populaire liedjes uit de 11e en 14e eeuw staan lijnrecht tegenover muziek uit de 20e en 21e eeuw. Straatliedjes, wiegenliedje en natuurlijk liefdesliedjes uit verschillende tijden zijn in het programma opgenomen.

De leden van de band hebben allemaal een professionele klassieke muzikale achtergrond. Anders dan in de klassieke muziek laten ze de originele partituur los en komen tot een eigen sound. Elke repetitie lijkt er daardoor een extra laagje kleur bij te komen. Het plezier spat er van af en de groep trekt een kar vol met ontroerende, geestige, folkloristische luisterliedjes die het hart verwarmen en verblijden.

In dit programma op zaterdagavond 10 juni gaan we op een reis door ruimte en tijd. Met muziek van middeleeuwse singer-songwriters, sefardische joden uit Spanje, tot een Parijse kroeg van 1900. Van Hildegard von Bingen tot Paul McCartney.
Het concert is een bruisende mix van oud en nieuw, ontroerend en opzwepend, serieus of met een knipoog.

Bestel hier uw toegangskaarten à € 17,50

Bekijk hier een promovideo:

Gegevens

Datum:
10 juni 2023
Tijd:
20:00 uur
Evenement Categorieën:
,

Locatie

St. Martinuskerk
Bussloselaan 40
Bussloo, Gelderland 7383 AG Nederland
+ Google Maps