Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Ensemble Septime

zaterdag 8 juni 20:00 uur - 21:30 uur

In Ensemble Septime vinden vier strijkers en drie blazers elkaar in een bijzondere combinatie. Ensemble Septime heeft als bezetting: viool, altviool, cello, contrabas, klarinet, fagot en hoorn. Ensemble Septime is een van de weinige vaste ensembles in deze septetbezetting en bestaat al 20 jaar.

Ensemble Septime werd in 2002 opgericht door zeven gedreven en ervaren musici uit de regio Arnhem-Nijmegen. De repetities op de zondagavond, eens in de drie weken, vormen een heerlijke afsluiting van het weekend en een mooie aftrap van de werkweek. Een dirigent hebben ze niet, er is voldoende muzikale expertise aanwezig in het ensemble om de muziek in te studeren. Deze manier van werken bevordert het samenspel enorm. Regelmatig werken ze met coaches aan verbetering van de klank van het ensemble.

De combinatie van strijkers en blazers biedt een wijd scala aan klanken en timbres. Elk instrument heeft zowel een solistische rol als een taak in het ensemble.

In juni komen ze met een programma met twee septetten van Aartshertog Rudolf van Oostenrijk (1788-1831) en Pamela Harrison (1915-1990). Daarnaast spelen ze het Contrabajisimo voor septet van Astor Piazolla (1921-1992).

Ensemble Septime bestaat uit: Alexej Pevzner, viool; Adrian Martig, altviool; Bart Henstra, violoncello; Marcel Snijders, contrabas; Nancy Menheere, klarinet, Pieter de Oude, fagot; Angela Colbers, hoorn.

Bestel hier uw kaarten

Gegevens

Datum:
zaterdag 8 juni
Tijd:
20:00 uur - 21:30 uur
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Stg. Sint Martinuskerk Bussloo
Telefoon
06 28 66 53 18
E-mail
st.sint.martinuskerk.bussloo@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

St. Martinuskerk
Bussloselaan 40
Bussloo, Gelderland 7383 AG Nederland
+ Google Maps