Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Kunstgeschiedenis lezingen door Iris Maalderink, kunsthistorica

24 november 2022 19:30 uur - 22:00 uur

Cursus Kunstgeschiedenis

In oktober start er in Bussloo weer een nieuwe cursus kunstgeschiedenis. De cursus is opgezet voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. Deze keer is het thema:

Fernand Léger en het kubisme

In de jaren voor de eerste wereldoorlog ontwikkelt zich een nieuwe schilderstijl die het Kubisme wordt genoemd. Pablo Picasso en George Braque houden zich onder andere bezig met de vraag hoe je driedimensionale objecten zonder hulp van perspectief op een tweedimensionaal vlak kan weergeven. Maar ook andere kunstenaars gaan experimenteren met een nieuwe weergave van de wereld om hen heen. Fernand Léger staat in deze periode aan het begin van zijn kunstcarrière en hij wordt er duidelijk door beïnvloed. Zijn interpretatie van het Kubisme wordt in die tijd weleens het Tubisme genoemd (door de buisvormen die in zijn werken verschijnen).

In deze cursus zal Fernand Léger centraal staan. We bespreken het Kubisme: het ontstaan en de ontwikkeling van de stroming, het verschil tussen de galeriekubisten en de salonkubisten. Hoe verhoudt Fernand Léger zich tot het Kubisme? Wat gebeurt er met de kubistische stijl na de eerste wereldoorlog? Is deze verandering ook bij Léger te zien?

Het oeuvre van Fernand Léger staat centraal, maar ook werk van andere kunstenaars zal aan bod komen.

De cursussen worden gehouden op donderdagavond (aanvang 20.00 uur) en duren ongeveer anderhalf à twee uur, inclusief een (koffie)pauze. De drie lezingen zijn verdeeld over vijf weken. De prijs voor de gehele cursus is € 50,00 per persoon. Een losse lezing kost € 17,50 per persoon.

Cursusdata: Donderdagavond: 27 oktober, 10 november en 24 november

Tickets te bestellen via:

 

Gegevens

Datum:
24 november 2022
Tijd:
19:30 uur - 22:00 uur