Serie Kunstgeschiedenis lezingen door Iris Maalderink

Vijf donderdagen om 20:00 uur.

Na zo lang niet meer een museum te hebben kunnen bezoeken voelen we hoe belangrijk kunst is en hoe inspirerend het kan zijn om kunst ‘in het echt’ te ervaren.
Kunsthistorica Iris Maalderink-Besselink is gids in o.a. Museum MORE in Gorssel en Ruurlo en in het Kröller-Müller museum. Zij vertelt aan iedereen die is geïnteresseerd over vijf tentoonstellingen die tijdens de cursus zijn te bezoeken. Aanvang steeds om 20.00 uur.
De eerste lezing heeft inmiddels plaatsgevonden. Voor de overige lezingen zijn nog kaarten verkrijgbaar.

30 september: Konrad Klapheck, Venus ex Machina, Museum MORE in Gorssel
14 oktober: Bruce Nauman in het Stedelijk Museum Amsterdam
28 oktober: De ontdekking van het heden in het Singer, Laren
11 november: Artemisia. Vrouw & Macht in het Rijksmuseum Twenthe
25 november: Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo Drents museum, Assen
.

De laatste lezing in de serie, die van 25 nov., zal wel doorgang vinden.

Losse kaarten zijn te bestellen via de mail en overschrijving van € 17,50 per lezing op NL 37 RABO 0332277933 tnv Stichting Sint Martinuskerk Bussloo.
Geeft u even aan voor welke datum u wilt reserveren?

Amateurkunst met een grote K: Ensemble La Lauzeta

Zondagmiddag 24 oktober 15:30 uur

Ensemble La Lauzeta (zang, vedel, blokfluiten, luit, draailier, cornamuse,  organetto) brengt een programma met Marialiederen, mirakelverhalen en instrumentale stukken uit het middeleeuwse Spanje.

Zichzelf begeleidend op middeleeuwse instrumenten zoals vedel, luit, blokfluiten, draailier en organetto zingen de vier vrouwen van het ensemble een aantal 13e-eeuwse Cantigas de Santa Maria, afgewisseld met mirakelverhalen waarin op humoristische wijze wordt verteld hoe de Heilige Maagd soms zeer eigenaardige wonderen verricht voor wie haar toegewijd zijn. Ook klinken er pelgrimsliederen uit het Llibre Vermell de Montserrat en instrumentale dansen uit het 16e-eeuwse Cancionero de Palacio.

Kaarten à € 12,50 zijn hier te bestellen.

IGHM presenteert: Weense parels

Zaterdag 30 oktober 20:00 uur.

Een klinkend gezelschap: Rémy Baudet op viool en Riko Fukuda op de pianoforte. Twee musici met een enorme staat van dienst: Rémy Baudet, 20 jaar concertmeester van het Orkest van de 18e eeuw is een begenadigd violist. Zijn hart ligt bij muziek uit de 17e en 18e eeuw.
Riko Fukuda ontving een beurs om historische uitvoeringspraktijk op fortepiano’s te studeren. Daarna maakte ze naam als solist en kamermuziekspeler waarbij ze geprezen wordt om haar uitstekende techniek en interpretatie.
Samen spelen we een prachtig programma met vioolsonates van Mozart, Beethoven en Schubert.

Meer informatie en kaartverkoop zie In Goede Handen Management

Operakoor WM Classic: Pace e Libertà.

Zaterdag 20 november: 20:00 uur

classic-wm-header-img

Winterswijks Opera en Operettekoor

Wie houdt van operakoormuziek en live wil ervaren hoe het is om geraakt te worden door drama, vreugde en passie wordt van harte uitgenodigd bij het concert Pace e Libertà, opera-highlights, dat Classic WM op 20 november in Bussloo zal uitvoeren.

In verband met de coronasituatie is bovengenoemd concert verplaatst naar 7 mei 2022 Kaarthouders krijgen persoonlijk bericht.

Kaarten à € 25,00 zijn hier te bestellen.

IGHM presenteert: Speelgroep Tandaradei

Zaterdag 27 november 20:00 uur. Hoewel dit concert volgens de nieuwste maatregelen nog door zou mogen gaan is dit helaas niet mogelijk. Een van de muzikanten is ziek geworden en daardoor zijn we genoodzaakt het concert af te blazen. Onze excuses hiervoor. Hopelijk komt er in het nieuwe jaar een herkansing.

Het programma voor dit najaar gaat over het begin van de donkere dagen van het jaar. De oogst wordt binnengehaald en verwerkt en men begint aan de Advent feesten die hun hoogtepunt vinden tijdens de Kerst. De Tandaradeinen zoeken elkaar op en verwarmen hun harten en zielen met mooie en grappige melodieën. Carmen laat haar nieuwste liedje horen en vindt al snel versterking bij Clareyne. Roeland en Bouwijn zingen gemoedelijk en uit volle borst hun oogst en dankliederen. Nu is de sfeer goed en nu willen we samen musiceren. Er is soms wat geharrewar over wie met welke vrouw zou willen verkeren, straks als het donker wordt. Carlotta houdt de gemoederen rustig en zingt een rustgevend slaapliedje. Iedereen vindt elkaar bij het open vuur in het midden van hun muzikale warmte.
Tandaradei speelt in dit programma onder ander muziek van:
vele overbekende Anonymi uit verschillende codexen; Llibre Vermell de Montserrat (c1396), Carmina Burana (c1300), Calixtinus (c1140), daarnaast sefardische muziek uit de 15de eeuw en een oeroude hymne (11de eeuw) uit IJsland.

Meer informatie en kaartverkoop zie In Goede Handen Management


Amateurkunst met een grote K: Vocaal ensemble Sixtessens

Zondagmiddag 12 december 15:30 uur

Het vocaal ensemble geeft een concert met “een vooruitblik op Kerst”.
Sixtessens staat bekend en wordt alom gewaardeerd om zijn warme koorklank. Zij zingen altijd meerstemmig en kun je uitstekend de vier stemsoorten (1ste  Tenor, 2e Tenor, Bariton en Bas) horen. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder leiding van de bariton Dolf van Doorm. Mede dankzij zijn uitzonderlijke muzikaliteit en beheersing van de solfège draagt hij bij aan het hoge niveau van de groep. Vele arrangementen zijn van zijn hand.

Kaartverkoop is nog niet gestart.

Amateurkunst met een grote K: Fluitensemble Arabesk

Zondagmiddag 23 januari 15:30 uur

Arabesk bestaat uit 14 enthousiaste amateurmusici, die elk verschillende fluiten bespelen, van de allerkleinste sopranino tot de grote contrabas. Door de vele boventonen van de houten instrumenten resulteert dit in een verrassend rijke klank. Arabesk kan klinken als een orgel, maar ook als een swingende jazzband!
Arabesk speelt muziek uit alle tijdperken. Composities uit de 20e eeuw, de Renaissance en de Barok, maar ook werken uit de Romantiek die special voor blokfluit zijn gearrangeerd.
Speelplezier en een goede onderlinge sfeer staan hoog in het vaandel!

Kaartverkoop is nog niet gestart.

IGHM presenteert: Oboe Virtuosi

Zaterdag 29 januari 2022 20:00 uur.

Een programma waarin de barokhobo centraal staat.
Hanna Lindeijer (barokhobo), Edoardo Valorz (klavecimbel) en Inja Botden (barokcello)
In een programma met virtuoze muziek van Telemann, Sanmartini en Matthes laat Hanna horen waarom dit prachtige instrument zo geliefd was en is in de barokmuziek. Begeleid door twee topmusici speelt zij sprankelende versieringen of doordrongen melodische lijnen op het mooie instrument: de barokhobo.

Meer informatie en kaartverkoop zie In Goede Handen Management

IGHM presenteert: Stabat Mater door het Pergolesi Ensemble

Zondagmiddag 10 april 2022 15:30 uur.

Dit fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor goede vrijdag, is niet alleen, naast Bachs Mattheus Passie, een veel gehoord paasoratorium, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren. Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen.

Meer informatie en kaartverkoop zie In Goede Handen Management

IGHM presenteert: Speelgroep Tandaradei

Zaterdag 11 juni 2022 20:00 uur.

Tandaradeinen zijn muzikanten die met elkaar de mooiste melodieën in het fraaiste jasje willen stoppen. Zij noemen hun muziek historisch en ja, dat is een slimme zet want wat gisteren geschreven is, is vandaag historisch! De stukken die zij brengen zijn altijd zorgvuldig bijeengezocht en meestal met elkaar verbonden door een thema. Daarbij kun je denken aan bepaalde feestdagen, personen of gebeurtenissen. Tijdens deze concerten wordt het publiek meegenomen op een muzikale rondreis door Europa. Langs oude Spaanse hoven, op bezoek bij Beierse studenten en zingend met sefardische joden rond het kampvuur. 
Met o.a liederen uit de carmina Burana, en cantiga’s van het hof van Alfonso del Sabio.

Meer informatie en kaartverkoop zie In Goede Handen Management

De Stichting Sint Martinuskerk Bussloo hoopt dat kerkgebouw en voormalig parochiehuis gebruikt kunnen blijven worden voor veel activiteiten ten behoeve van de gemeenschap Bussloo en daarbuiten.