OBOE VIRTUOSI . Afgelast

Zaterdag 14 november 20.00 uur

Taize

2e Donderdag vd maand, 19:00 uur

We hopen de Taizé in het voorjaar van 2021 weer te kunnen organiseren.

De Stichting Sint Martinuskerk Bussloo organiseert eens per maand een oecumenische gebedsviering in de geest van Taizé.
Deze vieringen wordt voorbereid en verzorgd door Hein de Jong.
Juist in deze drukke tijden hebben veel mensen behoefte aan een moment van bezinning. Er is een duidelijke breuk tussen gebed en werk. In het gebed ontvangen we de energie die we nodig hebben om ervoor te zorgen dat degenen die wij liefhebben kunnen overleven, de omstandigheden waarin mensen leven te veranderen en de aarde tot een bewoonbare plaats te maken.
De viering begint om 19.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het Parochiecentrum onder het genot van een kopje koffie of thee. Wij hopen u op 12 september te mogen begroeten.
De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

STABAT MATER

Donderdag 1 april 2021, 20.00 uur

Pergolesi Ensemble

Het Stabat mater door het Pergolesi Ensemble is zo bijzonder omdat naast de twee vrouwenstemmen er saxofoons in plaats van strijkers gebruikt worden. Dit fameuze Stabat Mater van Pergolesi, geschreven voor goede vrijdag, is niet alleen, naast Bach’s Mattheus Passie, een veel gehoord paasoratorium, maar zeker ook het bekendste en mooiste Stabat Mater aller tijden. Deze versie voor twee vrouwenstemmen met saxofoonkwartet is geheel trouw aan het origineel en slaagt er ook steeds weer in tot tranen toe te ontroeren.
Pergolesi schreef dit werk kort voor zijn dood in 1736. Hij was toen 26 jaar oud. Hij schreef het stuk in Pozzuoli, het plaatsje waar hij zich teruggetrokken had vanwege zijn zeer slechte gezondheid. Pergolesi kreeg de opdracht om het Stabat Mater van Alessandro Scarlatti dat tot dan toe elke goede vrijdag in de kerk Maria dei Sette Dolori in Napels werd opgevoerd, te vervangen.
De tekst van het Stabat Mater is geschreven in de middeleeuwen door een onbekende dichter, vermoedelijk Johannes Fidenza (1221-1274), die later de naam Bonaventura aannam. Het stuk bestaat uit twaalf delen. De eerste zes beschrijven de pijn die Maria doorstaat terwijl ze haar zoon aan het kruis ziet hangen. De laatste zes delen worden gezongen vanuit een ‘ik’-persoon die de pijn die Maria voelt ook wil voelen.
Een verstillende muzikale tocht met de smart van een moeder onder het kruis van haar zoon. Een moment van verdieping in hoe wij omgaan met onze diepste pijn. De muziek raakt diepe, universele gevoelens, namelijk enerzijds een intense verdrietigheid, anderzijds ook overlevingskracht en optimisme.

In verband met de Covid-19 maatregelen zijn er maar beperkt aantal plaatsen en kaarten beschikbaar.
Via In Goede Handen Management kunt u kaarten bestellen à € 22,50
Kaarten bestellen: klik hier

EEN SMELTKROES VAN OUDE KLANKEN

Zaterdag 12 juni 20.00 uur

Speelgroep Carole et Brullare

De muzikanten van Carole et Brullare zijn allen creatieve geesten die op zoek gaan naar de oerkracht van de middeleeuwse muziek. Wereldlijke en kerkelijke muziek vloeien ineen en zo wordt de toehoorder ondergedompeld in een smeltkroes van oude klanken.
Carole et Brullare (=Gezongen dans en vrolijke gekheid) heeft begrepen hoe je echt heel oude muziek aan een publiek moet presenteren. Een veelvoud van liederen brengt ontroering en enthousiasme bij de toehoorder, die door de verhaallijn van het programma in een smeltkroes van oude klanken terechtkomt.
In vrolijke, originele kleding spelen en zingen de muzikanten met veel plezier en overgave. Ze schromen dan ook niet om het publiek uit te dagen om mee te doen. Tijdens het optreden brengen ze een veelvoud van gezongen en gespeelde melodieën uit vele landen, die met een simpele verhaallijn aan elkaar worden geregen. De afwisseling van klanken en stemmingen brengt de toehoorder in vervoering. De muzikanten, in vrolijke originele middeleeuwse kleding, zingen en bespelen veel verschillende instrumenten, die als een smeltkroes van oude klanken door de ruimte dansen.

Via In Goede Handen Management kunt u kaarten bestellen à € 22,50
Kaarten bestellen: klik hier

Voorgaande activiteiten:

Classic in de Wolken

classic-wm-header-img

Winterwijks Opera en Operettekoor

Wie houdt van operakoormuziek en live wil ervaren hoe het is om geraakt te worden door de drama, vreugde en passie wordt van harte uitgenodigd bij het concert Classic In de Wolken, opera-highlights, dat Classic WM op 2 maart in Bussloo zal uitvoeren.

op Open Monumentendag zaterdag 8 september 2018.

Van 11:00 tot 16:30 uur bent u van harte welkom om de kerk van binnen en van buiten te bezichtigen.

Rond 12:00 uur zal er op het orgel gespeeld worden.

De Stichting Sint Martinuskerk Bussloo hoopt dat kerkgebouw en parochiehuis gebruikt kunnen blijven worden voor veel activiteiten ten behoeve van de gemeenschap Bussloo en daarbuiten.