met Sint Martinus de herfst in
Met de troubadours van de Westfriese historische popgroep Tandaradei sloten we het voorjaarsprogramma af. Het was een prachtig slotstuk van onze voorjaarsconcertserie.
Nu zijn we twee maanden en een aantal huwelijksceremonies verder en presenteren we hier  het najaarsprogramma van de Stichting St. Martinuskerk Bussloo. Op dit programma staan diverse activiteiten en concerten. Actueel in de tijd en voor elk wat wils. We starten met de jaarlijks terugkerende Monumentendag en volgen het programma tot en met december. 
         -- Al met al reden om deze Nieuwsbrief  te lezen en hopelijk uiteraard met veel genoegen --
Monumentendag 2023
zaterdag 9 september aanvang 10.30u.
  gevarieerd programma
Immaterieel erfgoed ofwel levend erfgoed, het thema van 2023
De gehele dag is er in de kerk een doorlopend programma van ambachtelijke vaardigheid en culturele traditie: het prachtige Naberorgel wordt bespeeld door organiste Heleen Nieuwenhuis. Om 14.00u. zal het kleinkoor Cappella Calluna uit Apeldoorn, de menselijke stem laten horen met een gevarieerd repertoire van Renaissance madrigalen via Telemann en Mozart naar de twintigste eeuw. Bedrijf Hekkers & van 't Spijker toont haar restauratiewerken in kerken, foto's van kerkgebruik in het verleden worden geëxposeerd. 
Kortom een levendig programma, het waard om even binnen te lopen in dit prachtige monument. Koffie/thee/fris wordt aangeboden. Uiteraard is een bezoek aan het naastgelegen monumentale kerkhof mogelijk. Vrijwilligers zijn aanwezig om de geschiedenis van beide monumenten te vertellen

zaterdag 9 september, aanvang 10.30u.
 
Kunstcursus/lezingen door kunsthistorica weer van start.

 

In oktober begint er in Bussloo weer een nieuwe cursus kunstgeschiedenis door Kunsthistorica Iris Maalderink.
De cursus is opgezet voor iedereen  die geïnteresseerd is in kunst. Deze keer is het thema:                                                    Georges Seurat en het pointillisme.
De cursussen worden gehouden op donderdagavond (aanvang 19.30 uur) en duren ongeveer anderhalf à twee uur, inclusief een pauze.  De drie lezingen zijn verdeeld over zes weken. De prijs voor de gehele cursus is € 50,- p.p.    Een losse  lezing kost € 17,50 p.p.              
Cursusdata: donderdagavond 26 okt, 9 en 23 nov.
reserveren via:
www.sint-martinuskerk-bussloo.org
Allerzielenviering vrijdagavond 3 november 19.00u.
 De Allerzielenviering in  Bussloo wordt dit jaar gehouden op vrijdag 3 november om 19.00u. Dierbare overledenen worden herdacht en die van het afgelopen jaar bij naam genoemd.       De Schola Gregoriana Sancte Lebuini uit Deventer zal de viering met liederen verrijken. Aan het eind van de viering brengen we brandende graflichten naar het kerkhof. Nadien drinken we koffie in het Wijnbergenhuus (voorm. parochiehuis)
                                                                 
Amaveria - Vogels en Requiem
zaterdag 4 november
In een bijzonder optreden met muziek over leven, liefde en de dood, biedt Amaveria een troostrijk programma rond het verlies van dierbaren die we begin november van elk jaar herdenken. Met zang, begeleid op dwarsfluit en handorgel, zingt Amaveria een  scala aan liederen door de eeuwen heen met als centraal thema: Vogels en Requiem.
Amaveria wordt gevormd door Michal de jong en Nienke de Jong- De With, schoonzussen en twee authentieke en pure zangeressen die een sfeervol g repertoir brengen voor iedere gelegenheid.  Een optreden van Amaveria staat garant voor gevarieerd en professioneel optreden. De jarenlange verbinding en het plezier met elkaar is te horen in hun bijzondere uitvoeringen.
                                                                           Entrée € 17,50                                                          
                                                                           zaterdag 4 november aanvang 20.00u.
                                                                           kaarten bestellen via: www.sint-martinuskerk-bussloo.org
LINK!- Jingle Bells, a Christmasconcert
zaterdag 9 december aanvang 20.00u.
in dit kerstprogramma is het heerlijk wegdromen bij evergreens uit het kerstrepertoire.
Link! is een zangformatie uit Drenthe  van ambitieuze zangers en zangeressen die op hoog niveau willen zingen. Onder de bezielende leiding van Tekke Withaar zingen de elf zangers een zeer breed repertoire: klassieke, moderne, bekende en onbekende, nieuwe en oude muziek.
Zij zingen a capella met minimale begeleiding en meestal minimaal 5-stemmig, wat ieders aandeel heel belangrijk maakt. 

Entrée   € 17,50
Binnenkort start de kaartverkoop via: www.sint-martinuskerk-bussloo.org
Kerstconcert door Faktor Twaalf
vrijdag 22 december aanvang 20.00u.
Dit vocale ensemble onder leiding van Allette van Dalen brengt een speciaal kerstprogramma met prachtige kerstliederen
Het ensemble treedt op met leerlingen van fluitschool "Toontje hoger"van Herman Waanders. Ook geeft Alette zelf naast het dirigeren een muzikale bijdrage. Een warm, gevarieerd, programma om de kerstdagen in te luiden.
Faktor Twaalf is een ensemble dat met een uitgebalanceerde klank en met veel enthousiasme haar publiek wil vermaken. Natuurlijk gaat Faktor Twaalf voor muzikale kwaliteit, maar wil ook graag andere kanten van zichzelf laten zien. Met een beetje theater en kleinkunst laat de groep zien meer te kunnen dan enkel mooi zingen. Zij brengt voornamelijk lichte muziek, zowel Nederlands- als Engelstalig. Een top 2000 repertoire!

Entrée € 17,50
Binnenkort start de kaartverkoop via: www.sint-martinuskerk-bussloo.org
Taizévieringen
elke derde donderdag van de maand
In de Martinuskerk houden we elke derde donderdag van de maand een Taizéviering o.l.v Hein de Jong. De bekende liederen van Taizé worden gezongen onder begeleiding van organiste Heleen Nieuwenhuis. Iedereen die een moment van bezinning zoekt is welkom. Toegang gratis, een vrije gift zou mooi zijn.
In de zomermaanden vonden veel  huwelijksceremonies in onze St. Martinuskerk plaats. Nu kunt u weer ons najaarsprogramma volgen. hierboven is vermeld wat bekend is . Onverwachte activiteiten, die voor u misschien fijn zijn om te weten, melden we in de volgende of extra Nieuwsbrief . We hopen dat ons programma u aanspreekt, want  uw bezoek stellen wij natuurlijk zeer op prijs. Ons beleid is erop gericht, om naast het gebruik voor uitvaartdiensten en trouwerijen, waarvoor de kerk zeer sfeervol is, een degelijk fundament te bouwen waarop we deze unieke kerk voor de samenleving kunnen behouden. Een fundament dat een muziekpodium biedt voor amateurs en professionals binnen de Stedendriehoek. Het in stand houden van de Martinuskerk heeft onze volle aandacht. Heeft u een idee voor een concert, lezing etc, laat het ons weten. Neem contact op met de Stichting via ons mailadres of bel ons. Gun uzelf de prachtige concerten en activiteiten vanuit de Martinuskerk in Bussloo.
Heeft u vrienden of kennissen van wie u denkt dat ze interesse hebben in ons cultureel programma, stuurt u dan deze Nieuwsbrief door alstublieft.  
Hartelijke groet en tot ziens in de Martinuskerk
E: st.sint.martinuskerk.bussloo@gmail.com / T: 06 28 66 53 18
www.sint-martinuskerk-bussloo.org
CONCERTEN MET DE PRACHTIGE AKOESTIEK VAN DE MARTINUSKERK
Deze e-mail is verstuurd aan info@ingoedehanden.management. • Als u geen e-mails meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u st.sint.martinuskerk.bussloo@gmail.com toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing